Βουκαμβίλια Διαμερίσματα

Παραλιες Εξω Μεριας

Φεύγοντας από τον Πύργο κατηφορίζουμε προς το επίνειο του τον Πάνορμο. Ένας όρμος, μια αγκαλιά κι ένα νησί ο “Πλανήτης” προστατεύει και ταυτόχρονα οδηγεί στην ανοιχτή θάλασσα.

Παραλία Αγ. Θάλασσα

Παραλία Αγ. Θάλασσα

Με το αυτοκίνητο ακολουθώντας το χωματόδρομο αριστερά του οικισμού περνάμε από την παραλία της Σταφίδας όπου και κάνουμε μια μικρή στάση για να χαζέψουμε τις πάπιες, τις χήνες και τις χελώνες που φιλοξενούνται στη μικρή λίμνη! Προχωρώντας καταλήγουμε στην πιο απάνεμη παραλία της Έξω Μεριάς της “Αγία Θάλασσα”. Στα γαλήνια νερά του κόλπου ξεβράστηκε η εικόνα του Αϊ Νικόλα που στέριωσε το ξωκκλήσι του στον αριστερό της βράχο.

Παραλία Καβαλουρκό

Παραλία Καβαλουρκό

Ανάβουμε κεράκι, χτυπάμε την καμπάνα και με τα πόδια πλέον το μονοπάτι μας βγάζει στη μαγευτική παραλία του “Καβαλουρκό”. Ακόμα κι εδώ ο καλλιτέχνης άφησε το στίγμα του πάνω στα άγρια βράχια που πλαισιώνουν αυτή την παραλία. Μια ανάσα μακριά μας ο “Πλανήτης” με τον πέτρινο φάρο του υψώνεται μπροστά μας.

Στα κρυστάλλινα νερά πετάμε ό,τι μας κούρασε από τα βάρη του χειμώνα και ξαποστένουμε στη σκια απ’ τ’ αρμυρίκια.

Παραλία Ρόχαρι

Παραλία Ρόχαρι

Αφήνοντας τον οικισμό του Πανόρμου και συνεχίζοντας στην άσφαλτο καταλήγουμε στην οργανωμένη παραλία του Ρόχαρι. Διαθέτει beachbar, beachvolley, ξαπλώστρες, αιώρες, κανό και παχιά σκια δέντρων για ν’ απολαύσουμε το μπάνιο μας με θέα τον “Πλανήτη” και το “Καβαλουρκό”.

Παραλία Καλύβια

Παραλία Καλύβια

Στην ευρύτερη περιοχή της Έξω Μεριάς άλλες παραλίες που είναι εξίσου θαυμάσιες είναι η “Άμμος” στον όρμο των Ιστερνίων, προστατευμένη από τους βοριάδες, η παραλία του “Γιαννάκη” στην Καρδιανή και η οργανωμένη παραλία στα Καλύβια όπου την προτιμούν αρκετοί από τους celebritiesτης εγχώριας showbiz.

Κοντά σε όλες αυτέρς τις παραλίες υπάρχουν ταβερνάκια όπου μετά το μπάνιο μας μπορούμε ν’απολαύσουμε το ουζάκι μας με τους λαχταριστούς ντόπιους μεζέδες!

Αν παρ’ όλα αυτά κάποιος αναζητάει την απόλυτη ησυχία τότε στον Άσπρο Γυαλό, στο Βαθύ, στο Μαλί και στον Κουμελά καθώς και στη άγρια περιοχή του στενού θα τη βρει στον υπερθετικό βαθμό!

Θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για χωματόδρομους μέτριας κατάστασης ή ακόμα και ποδαρόδρομο. Το αποτέλεσμα όμως σίγουρα θα τον ανταμείψει!